Privat netværk

FamilieDet private netværk er det, som de fleste mennesker vægter klart højest, jeg selv inklusiv. Det private netværk er det netværk man benytter sig af i det nære miljø. Familie, venner, kæreste, børn, naboer, gutterne fra fodbold osv. Det er også med afstand det stærkeste netværk, så det må og skal plejes. De personer der er i mit private netværk er dem, som vil gå igennem ild og vand for mig, og hvor jeg har det ligeså ved dem. Her kan man altid stole på at ryggen er dækket, og man kan lade paraderne falde og være sig selv.

Et stort privat netværk er på ingen måder et must, men et varieret privat netværk er absolut at foretrække. Det giver nogle markante fordele i livet, hvis det private netværk er balanceret, passet og stærkt. Både når børnene skal passes, man har brug for et lift, aftensmaden er brændt på eller der skal søges nyt job, er det private netværk sandsynligvis det første der bliver sat i beredskab. Og det er kun godt.

Mit eget private netværk er både stort og, efter min egen vurdering, stærkt. Min egen familie (af kød og blod) er ikke stor, tilgengæld er den tæt. Min bedre halvdels familie er helt anderledes stor, og supplerer min egen perfekt. Derudover er vennekredsen tilpas, og der bliver hele tiden lagt på. En af de ting jeg gør for at passe vennekredsen er at spille fodbold. Det er ikke ligefrem verdens nyeste opfindelse, men 14 mand i et omklædningsrum før og efter en kamp, skaber samhørighed og et stærkt netværk.

Foruden det direkte, private, netværk har jeg også et stort indirekte, privat, netværk. Det indirekte, private, netværk er diverse forums jeg befinder mig på, kammerater jeg primært kommunikerer med online (via Skype), og personer jeg spiller spil med. Jeg ejer, som nævnt andetsteds, to hjemmesider som begge er hvad man vil kalde et “Community Network”, altså personer der er samlet med samme interesse. I mine tilfælde er det fodbold. Men jeg er også aktivt medlem på diverse cykel forums. Disse forums og netværk kan ofte være guld værd, fordi du har et alias, og de færreste kender dig i virkeligheden. Der findes et hav af mennesker på siderne, så dit indirekte netværk er kæmpe stort. Her kan du med fordel dele spørgeskemaer, simple meningsoplæg mv.

Hvordan du plejer dit private netværk er helt op til dig, én ting er dog sikkert, og det er at du bør varetage det som det kæreste eje du har.