Professionelt netværk

Det professionelle netværk betyder alt i erhvervslivet, og derfor er det vigtigt ikke at brænde sine broer. Hvor god omtale er enormt effektivt når du skal søge job, er negativ omtale direkte dræbende, og kan i visse situationer koste dig drømmejobbet. Så sørg altid for at holde tonen god, både under ansættelse ved opsigelse/fyring og ikke mindst efterfølgende. Man vil gerne huskes som en god medarbejder og kammerat.

Personligt husker jeg tilbage på mine ejendomsmægler dage med glæde, og jeg savner både arbejdet og mine kolleger. Derfor sørger jeg for at holde kontakten ved lige, både direkte og indirekte. Ved direkte forstås at jeg med jævne mellemrum tager forbi kontoret med et stykke kage, og får vendt verdenssituationen, og ved indirekte forstås at jeg holder kontakten via de sociale medier, sender en SMS ved fødselsdage mv.

Igennem mit professionelle liv har jeg mødt flere personer, som jeg vurderer kan have en stor indflydelse på mit fremtidige virke i byggebranchen. Herunder ejendomsmæglere, bankfolk, fotografer, entreprenører og mange flere. De fleste af disse indgår i mit netværk på den ene eller den anden måde. Nogle får en SMS i ny og næ, andre får et “Synes godt om” på Linkedin eller lignende.

Min erfaring er, at det godt kan betale sig at holde kontakt til sit netværk, i særlig grad det professionelle, da det potentielt kaster jobmuligheder af sig, som man ikke ellers ville have fået adgang til. Og hvem vil ikke gerne headhuntes til et job, fordi der er blevet talt pænt om en?

Så husk at holde kontakten med dit professionelle netværk.

En anden form for professionelt netværk er fagrelevante grupper. Disse finder sted flere forskellige steder og har mange platforme. Eksempelvis findes Lions, som er en direkte netværksgruppe, hvor medlemmerne mødes og gør noget godt for lokalområdet, det kan også være en fagbevægelse, hvor den primære kontakt sker igennem dennes hjemmeside, eller det kan være en gruppe på Facebook, Linkedin eller lign., hvor det faglige/professionelle er bærende for gruppens levedygtighed. Et netværk jeg benytter mig af fra tid til anden er amino.dk, hvor der findes entreprenører, iværksættere, økonomer og meget andet, der hurtigt og konkret kan afhjælpe diverse spørgsmål. Det forventes dog også, at du bidrager den anden vej.